hirdetés

A privát séf – Marton Adrienn

2016. 09. 27., 13:24 | LifeNetwork
Minden nap főzzön együtt a LifeNetwork privát séfjével! Marton Adrienn megmutatja, hogy az egészséges finomságok elkészítése igenis gyerekjáték, csak egy csipetnyi odafigyelés kell hozzá. Receptkurzus és ízkavalkád 7:00-kor, 13.00-kor, 14.00-kor és 18.50-kor.

 

 

Vitalizáló smoothiek 

Forrás: Origo

 

A gyümölcsöket fagyasszuk le, ne jégkockákat használjunk. Serpenyőre kiterítve, sütőpapíron fagyasszuk őket, így nem ragadnak össze. Elsőként mindig a gyümölcslevet öntsük a turmixgépbe, így sokkal krémesebb lesz a végeredmény... A folytatásért kattintson az étel nevére!

 

 

Túró és zabkorpa alapú pizza 

Forrás: Origo

 

A hagymát és a fokhagymát az olíva olajon üvegesre pároljuk. A túrót egy tálba tesszük, majd villával alaposan áttörjük. Hozzáadjuk a zabkorpát, a tojást. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a reszelt parmezánt, oregánót, majd alaposan összedolgozzuk... A folytatásért kattintson az étel nevére!

 

 

Frittata muffin formában 

Forrás: Origo

 

Melegítsük elő a sütőt 175 Celsius fokra. A muffin sütőformát vajazzuk ki, majd béleljük ki a sonkaszeletekkel. Töltsünk meg minden sonka kelyhet sajttal és zöldborsóval... A folytatásért kattintson az étel nevére!

 

 

 

Egyéjszakás zabkása – 5 féle változatban 

Forrás: Origo

 

Hozzávalók az alaphoz: 1/3 befőttes üvegnyi zabpehely, 1 evőkanál chia mag, 100 g mandula tej, 100 g görög joghurt... A folytatásért kattintson az étel nevére!

 

 

 

Banánkenyér 

Forrás: Origo

 

Melegítsük elő a sütőt 175 fokra. Vajazzuk ki az őzgerincformát, majd az aljára tegyünk sütőpapírt. Tegyük az olvasztott kókuszolajat, a tojásokat, mézet egy edénybe és keverjük össze habverővel... A folytatásért kattintson az étel nevére!

 

 

Mézes-sárgarépakrémleves sárgarépachipsszel

Forrás: Origo

 

A répát, a sütőtököt és a hagymát megpucoljuk. A sárgarépát nagyjából 1 cm-es szeletekre, a sütőtököt 2 cm-es kockákra, a hagymát pedig gerezdekre vágjuk. Egy hőálló serpenyőt felhevítünk és az olajat a juharsziruppal ( vagy mézzel) megolvasztjuk benne... A folytatásért kattintson az étel nevére!

 

 

Meleg póréhagymás saláta aszalt paradicsommal és dióval

Forrás: Origo

 

A póréhagymát az olajon puhára pároljuk. Adjuk hozzá a felkockázott aszalt paradicsomot és még pár percig érleljük az ízeket. Öntsük bele az aszalt paradicsom 2 evőkanálnyi levét a meleg alapba. Kevergessük még a serpenyőben hagyva 2 percig... A folytatásért kattintson az étel nevére!

 

 

Meggyel töltött kókuszos csokigolyók 

Forrás: Origo

 

Előmelegítjük a sütőt 160 fokra. Ez idő alatt egy tálban összekeverjük a reszelt kókuszt, a kakaóport, a mézet, a kókusztejet és a fahéjat. A pisztáciát és az olajat szintén összekeverjük egy konyhai robotgéppel, addig amíg a pisztácia szinte krémes állagú lesz... A folytatásért kattintson az étel nevére!

 

 

Sütőtökös chia puding 

Forrás: Origo

 

Keverjük össze a pépesre tört banánt a mandulatejjel. Tegyük bele a chia magot a banános mandulatejbe és hagyjuk állni legalább 2 órát, amíg kocsonyás lesz az állaga. Ezek után őrölt szegfűszeggel és fahéjjal ízesítsük... A folytatásért kattintson az étel nevére!

 

 

Édesburgonyachips gyömbéres-datolyás mártogatóval 

Forrás: Origo

 

Mossuk meg a zöldségeket, majd töröljük szárazra őket. Vágjuk vékony szeletekre uborkagyaluval, vagy egy éles késsel az édesburgonyát, de a héját hagyjuk rajta. Majd olívaolajjal, pirospaprikával, sóval és borssal fűszerezzük. Fontos, hogy ne sok olajat tegyünk rá, csak annyit, amennyi épphogy befedi a zöldségszeletek mindkét oldalát... A folytatásért kattintson az étel nevére!

Vegyes saláta pirított tofukockákkal  

Forrás: Origo

 

A tofut 1×1 cm-es kockákra vágjuk, majd egy tálba tesszük. Összekeverjük a szójaszószt a gyümölcsecettel és 1,5 evőkanál olajjal. Borsozzuk, aztán ráöntjük a kockára vágott tofura. 10 percig pácoljuk. A maradék olajat egy serpenyőben közepes lángon felforrósítjuk és a vékony karikákra vágott újhagymát (zöld szárát is) üvegesre pároljuk benne... A folytatásért kattintson az étel nevére!

 

Burgonyaszuflé 

Forrás: Origo

 

A szufléhoz a sütőt előmelegítjük 210 fokra. A szufléformákat kivajazzuk, zsemlemorzsázzuk. A főtt burgonyát összetörjük, hozzáadjuk a tojássárgáját, a reszelt sajtot, a snidling egy részét, a sót és a borsot. Felmelegítjük a tejet és a vajat. Beleöntjük a burgonyás alapba... A folytatásért kattintson az étel nevére!

 

 

Csokis-tofu mousse  

Forrás: Origo

 

A csokit vízgőz felett megolvasztjuk. Az olvadt csokoládét az összes többi hozzávalóval egy turmixgépbe tesszük és krémes állagúvá turmixoljuk. Poharakba kanalazzuk és betesszük a hűtőbe kb.1 órára... A folytatásért kattintson az étel nevére!

 

 

Syrniki – orosz túrópalacsinta  

Forrás: Origo

 

A túrót szitán áttörjük. Hozzátesszük a tojást, a vaníliarúd kikapart belsejét, a lisztet és az édesítőszert, majd a mazsolát is. Alaposan összekeverjük. Felhevítjük a teflonbevonatú palacsintasütőt, majd öntünk bele egy kevés olajat (1,5 ek.) és beleteszünk 2-2 kanálnyi kupacot a masszából... A folytatásért kattintson az étel nevére!

 

 

Fetasajtos barnarizs kockák  

Forrás: Origo

 

Elvégezzük az előkészületeket. A barnarizs két és félszeres mennyiségű sós vízben, gyöngyözve, letakarva megfőzzük annyi ideig, ami a dobozon található. Az édesburgonyát héjastól megsütjük, aztán megpucoljuk. Egy tálban keverjük össze a rizst, a fetasajtot, a túrót, az édesburgonyát, a fokhagymát, a tojást, a lisztet és a rukkolát... A folytatásért kattintson az étel nevére!

 

Banános-zabkásás palacsinta  

Forrás: Origo

 

Az érett banánokat pépesre törjük, majd elkeverjük mandulatejjel. Egy másik tálban habosra keverjük a tojásokat, majd összekeverjük a mandulatejes folyadékkal. Hozzáadjuk a zabpelyhet. Egy felforrósított serpenyőbe tegyünk kevés olajat, majd a masszát egy lapos evőkanállal helyezzük a serpenyőbe és 3-3 percig süssük mindkét oldalát. Méretre nagyjából 10 cm-es palacsintákat készítsük... A folytatásért kattintson az étel nevére!

 

Tápiókás-mangós puding  

Forrás: Origo

 

A kókusztejet forraljuk fel egy lábasban, a tápiókát szitáljuk bele, majd habverővel keverjük össze. Adjuk hozzá a nádcukrot és hagyjuk 5 percig lassú tűzön főni. A vaníliarudat kaparjuk ki és a vaníliavelőt, valamint a sót szórjuk a lábasba. A puding akkor kész, amikor egyenletes, nyúlós állagú lesz. Ekkor töltsük poharakba vagy tálkákba és műanyag fóliával letakarva hagyjuk kihűlni...A folytatásért kattintson az étel nevére!

 

Sütőtökös-csokis muffin  

Forrás: Origo

 

Melegítsük elő a sütőt 180 C fokra. A muffin sütőformát béleljük ki muffin papírformákkal. Egy közepes edénybe keverjük össze a két féle cukrot, a tojást és a tojás sárgáját, illetve az olajat. Adjuk hozzá a sütőtökpürét, a tejet és a vanília aromát. Egy másik tálba szitáljuk a lisztet, sütőport, sót, fahéjat, szerecsendiót és a szegfűszeget...A folytatásért kattintson az étel nevére!

 

Pirított, karamellizált ropogós müzli  

Forrás: Origo

 

Melegítsük elő a sütőt 175 fokra. Egy sütőpapírral kibélelt tepsire öntsük ki a napraforgómagokat és 6-8 percig helyezzük a sütőbe, amíg megpirulnak egy kicsit. Várjuk meg, míg lehűlnek. Vegyük vissza a sütőt 165 fokra és egy tepsi aljára helyezzünk sütőpapírt úgy, hogy alatta és fölötte megolajazzuk vagy megvajazzuk az egész papír területét. Egy kisebb tálban keverjük össze a mézet, juharszirupot, fahéjat és a narancslevet...A folytatásért kattintson az étel nevére!

 

Forró csoki házi kókusztejszínhabbal  

Forrás: Origo

 

Öntsük egy edénybe a mandulatejet, a vanília kikapart belsejét és lassú tűzön forraljuk fel. Gyöngyözve főzzük még 10 percet. Az edény tartalmát szűrjük át. Keverjük bele a kakaóport, a csokoládét és a mézet. Melegítsük és kevergessük a tűzhelyen még 3 percet, egészen addig, amíg a csokoládé elolvad...A folytatásért kattintson az étel nevére!

 

Forrás: Origo
A LifeNetwork kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartva.